Mister Portugal | Overige lekkernijenMister Portugal

Overige lekkernijen


Zij die ooit in Portugal zijn geweest, kennen het wel: De beroemde roompastels, daar genaamd de Pastel de Nata of de Pastel de Belem. Een kuipje van krokant bladerdeeg, met een overheerlijke roomvulling. Het recept dateert al van 1829 en de Portugezen eten er gemakkelijk twee van per dag, bij een kopje koffie of als dessert. Warm zijn ze het lekkerst en Mr. Portugal bakt ze vers op de markt!

Op de Markt


Het woord "koffie" is al gevallen. De Portugese espresso verschilt van de Italiaanse, doordat de bonen worden gebrand met suiker. Daardoor is de smaak voller en -zoals we horen- minder bitter dan de Italiaanse koffie. Mr. Portugal maakt u een vers kopje in zijn foodtruck, maar ook kunt u bij hem bonen kopen van de merken Delta Gold, Sical en Nicola Bocage, in pakken van 1 Kg.
Geliefd zijn zijn gefrituurde pastels van rundvlees of kip, oorspronkelijk volgens Braziliaans recept. Daarnaast is een veelheid van andere produkten beschikbaar, variërend van eerste persing olijfolie en chouriço, tot Portugese bieren en limonades.
Ook voor bijzondere evenementen is Mr. Portugal beschikbaar!

Waar zijn wij te vinden?


Zaterdag: Assen
Contact